Bij een speciale hypotheek voor senioren gaat het eigenlijk om het benutten van de overwaarde van uw huis. Stel u heeft een beperkt pensioen en u wilt de waarde van uw huis gebruiken om dit aan te vullen. Heeft u de hypotheek op uw woning grotendeels of volledig afgelost, dan kunt u bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek afsluiten in combinatie met een direct ingaande lijfrente. Maar andere vormen zijn ook mogelijk. A tot Z Hypotheken geeft u graag advies over de mogelijkheid van een seniorenhypotheek.

Wanneer een seniorenhypotheek afsluiten

Gaat u met pensioen en krijgt u daardoor aanzienlijk minder inkomsten, dan kan het een idee zijn om de overwaarde van uw huis te verzilveren. Zeker als u geen kinderen heeft die u iets wilt nalaten. Zo krijgt u de beschikking over ruimere middelen of kunt u een eenmalige grote uitgave financieren. Daarbij heeft u de garantie dat u in de woning kunt blijven wonen zolang als u wilt. Bij een seniorenhypotheek blijft de woning namelijk van u.

Voor- en nadelen van de seniorenhypotheek

Een goed advies is van groot belang bij het kiezen van een seniorenhypotheek. U wilt natuurlijk precies weten wat het u oplevert en welke verplichtingen het met zich meebrengt. Verschillende geldgevers hanteren verschillende voorwaarden, bijvoorbeeld hogere of lagere rente. Daardoor kan het aflossen van de seniorenhypotheek flink hoger of lager utivallen. A tot Z Hypotheken kan dit precies voor u op een rijtje zetten.

Seniorenhypotheek na uw 85e levensjaar

Normaal gesproken keert het lijfrentedeel van een seniorenhypotheek een vast maandelijks bedrag uit tot uw 85e. Daarmee betaalt u de hypotheekrente. Vanaf uw 85e stopt dit, maar de mogelijkheid bestaat om met een koopsom opnieuw een lijfrente te kopen die voor de rest van uw leven geldt. Houd er dus rekening mee dat u nog over enig kapitaal moet beschikken. Ook zijn er nog andere mogelijkheden.

Advies nodig over een seniorenhypotheek? Neem gerust contact met ons op.